17 september 2016
12:00

Stureby SK Blå

Referat: Sätra SK - Stureby SK Blå

Återigen sol när näst sista Sanktan-matchen i svår-serien väntade. Sätra stod för motståndet och matchen blev precis som vanligt jämn och spännande.

I första halvlek var det verkligen Sturpen för hela slanten när publiken bjöds på ett otroligt fint och behärskat passningsspel. Stundtals kändes det som att Söders blå var en spelare mer på banan när bollen rullades runt och flera fina crosspassningar gav lägen som vi normalt sett utnyttjar. Utdelningen kom istället när en frispark fint borrades in i bortre hörnet. Istället för fler mål lyckades Sätra kvittera precis innan halvtid på ett fint skott.

Om vi ska anmärka på något i den första halvleken så är det att hi saknade lite energi och spets när vi så fint hade spelat oss fram till fina lägen. I andra halvlek så tappade vi tyvärr energin även i spelet längre ut på banan och matchen blev betydligt jämnare. Sätra lyckades också trycka in ett ledningsmål innan Sturpen-tjejerna höjde sig lite igen mot slutet och skapade chanser genom fina skott. Närmare än stolpskott räckte dock inte viljan till idag.

Från ledarhåll är vi extremt stolta över det otroligt mogna och bollhållande spel vi presterade i första halvlek där bollinnehavet säkert låg någonstans runt 75-25. Extra roligt då det är precis det vi har fokuserat på i veckan och ännu häftigare med tanke på att vi idag hade några tjejer med som inte spelar i svår-serien varje vecka och idag gjorde det på ett fantastiskt sätt.